FAQ kauwelementen

Voor wie zijn kauwelementen?
Kinderen hebben nog vaak de behoefte om te gaan kauwen. Denk maar aan je kinderen toen ze heel klein waren, toen ze graag op alles sabbelden, duimden of een fopsteen hadden. Het is dus heel normaal dat jouw kind op latere leeftijd nog steeds wil gaan kauwen. Want nog steeds zorgt het kauwen of sabbelen voor een rustgevend, fijn gevoel. 
Alleen bieden wij vaak enkel kauwelementen aan bij een baby. Dit zorgt ervoor dat onze oudere kinderen gaan sabbelen op kledij, haren of gaan kauwen op nagels, potlooden, ... 
De kauwelementen bieden hier een beter en veiliger alternatief aan.

Zijn kauwelementen ook voor mensen met Autisme?
Ook mensen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) hebben vaak belang bij het kauwen op een kauwsieraad.
Het helpt ze namelijk om te gaan met stress en zich af te sluiten voor externe prikkels.

Wat is de levensduur van een kauwelement?
Aangezien de kauwbehoefte van persoon tot persoon kan afwijken, verschilt ook de levensduur van de kauwsieraden per persoon. Er werd hier wel aan gedacht en daarom zijn de kauwsieraden verkrijgbaar in verschillende sterktes.
De bijtsieraden zijn verkrijgbaar voor een lichte, matige en sterke kauwbehoefte.
De levensduur van de kauwsieraden varieert daarom van enkele weken tot enkele maanden.

Hoe onderhoud je de kauwelementen?
Een bijtsieraad heeft weinig onderhoud nodig. Wel is het prettig wanneer het kauwsieraad af en toe gereinigd wordt.
Dit kan door het kauwsieraad af te wassen in een mild sopje of mee te laten draaien in de bovenste lade van de vaatwasser.

Is een kauwelement wel veilig?

Niet alle kauwsieraden zijn veilig. Op het internet vind je veel (goedkope) kauwsieraden, maar deze voldoen niet altijd aan de Europese wetgeving mbt de veiligheid.
Zo moeten de kauwsieraden ook voldoen aan bepaalde afmetingen. Ze mogen zeker niet te klein zijn zodat een kind het zou kunnen inslikken of zelfs zou kunnen in stikken. Daarom is het belangrijk om niet zomaar welk kauwsieraad aan te kopen.
De bijtsieraden die hier verkocht worden van Chewigem en Ark Therapeutic (binnenkort) zijn uitvoerig getest en zeer veilig bevonden. Ze zijn uiteraard gemaakt van 100% veilige siliconen. Daarnaast zijn ze vrij van schadelijke chemische stoffen zoals ftalaten, BPA’s, PVC, lood of latex. Vergeet niet om de bijtsieraden regelmatig te controleren op beschadigingen en vervang ze indien nodig.

Bestaan er verschillende sterktes van kauwsierraden?

Ja! Chewigem en Ark Therapeutic houden rekening met de verschillende kauwbehoeftes die kinderen kunnen hebben. Sommige kinderen hebben maar weinig of af en toe behoefte aan kauwen terwijl er kinderen zijn die echt wel heel veel nood hebben aan kauwen.
Chewigem bepaalt bij elk kauwsieraad voor welke behoefte die het meest geschikt is. Zo is de kauwketting Cat eerder voor lichte kauwers bedoelt terwijl de kauwarmbanden tread eerder voor middelmatige tot meer heviger kauwers bedoelt zijn.
Ark Therapeutic koppelt dan weer een kleur aan zijn kauwsieraden.

Hoe kies ik mijn kauwsieraad?

Het is belangrijk om te weten wat jouw kind verkiest. Bijt hij graag met zijn kiezen op iets, dan neem je beter een kauwsieraad met een lang element aan (zoals de board van chewigem). Als jouw kind liever sabbelt op iets kan je een ronder model nemen die hij voorin de mond kan nemen om op te sabbelen.
Daarnaast heb je dan nog de kauwbehoefte van je kind. (Zie hierboven) Is jou kind een hevige kauwer, dan neem je best een sterker kauwsieraad.

Ik hoop dat je hier een antwoord vond op al je vragen. Overtuigd? Ga dan zeker naar de shop om jouw kauwsieraad aan te kopen!

 

© 2021 - 2024 Hoofdje Vol | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel