Hoe werkt een verzwaringselement?

Verzwaringsdekens en -knuffels bevorderen de afgifte van het gelukshormoon serotonine en dopamine. Gelijktijdig zorgt het er ook voor dat het niveau van ons stresshomoon cortisol verlaagd wordt. De druk die een deken of knuffel op ons lichaam uitoefent geeft ons een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Je kan het ook een beetje vergelijken met het krijgen van een dikke knuffel waar je een rustig gevoel van krijgt.

De dekens of knuffels kunnen aangeboden worden bij kinderen met AD(H)D, autisme of HSP. Maar ze kunnen net zo goed een gunstig effect hebben bij kinderen of jongeren (en volwassenen)  die moeilijk uit zichzelf tot rust kunnen komen.
Door het toegevoegde gewicht in de dekens of knuffels ontstaat er een druk op onze gewrichten en huid.
Dit zorgt ervoor dat we ons eigen lichaam beter gaan voelen en zodoende meer in contact staan met ons zelf !

De dekens en knuffels kunnen er niet alleen voor zorgen dat de kinderen makkelijker in slaap vallen, maar ook dat hun slaap van betere kwaliteit is waardoor ze meer uitgerust zijn. Het is bewezen dat de kans op driftbuien en onrustige momenten bij kinderen aanzienlijk vermindert bij een goede nachtrust of een prettig middagdutje.

Een knuffel helpt het kind tot rust te komen in bed, op de zetel, in de auto of waar hij/ zij maar wil. Door het gewicht van de knuffel krijgt het kind een extra geborgen gevoel. Dit zorgt ervoor dat ze makkelijker tot rust komen en hun stressniveau vermindert.

Het voordeel van een knuffel is dat hij overal mee naartoe genomen kan worden.

Het vasthouden van een verzwaarde knuffel tijdens het slapen geeft sensorische seintjes door aan het brein (net als bij de zwaartekracht dekens) wat ervoor zorgt dat de overactiviteit van het brein wordt uitgeschakeld.
Hierdoor slaapt je kind dieper en rustiger!


 

Interesse? Kijk dan zeker eens in de webshop ! Daar vind je zowel onze verzwaringsdekens terug als de verzwaringsknuffels.

Nog meer vragen? Kijk dan ook eens naar de pagina FAQ verzwaringsdeken

 

© 2021 - 2024 Hoofdje Vol | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel