Hoi,

Mijn naam Is Josefien, ik ben 36 jaar en gehuwd met Niels. Samen hebben wij 2 schatten van kinderen!
Onze dochter, Estelle, is 9 jaar. Maurice, onze zoon, is ondertussen 6 jaar.

Zelf werk ik al 13 jaar als Maatschappelijk werkster / hulpverleenster in een Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) .

Van kleins af aan kampt Estelle met, zoals ze het zelf zo mooi verwoordt, een 'vol hoofd'.
Neem gerust een kijkje in mijn blog waarin ik probeer uit te leggen op welke manier dit zich uit bij haar.

Enige tijd terug kregen wij te horen dat Estelle gediagnostiseerd werd met ADHD, kort nadien werd vastgesteld dat zij het ook moeilijk heeft met het filteren van prikkels. Eigenlijk maakt het helemaal niet uit welke termen er op gekleefd worden, het voornaamste is dat zij zich,  ondanks haar 'vol hoofd', toch goed kan voelen! Op welke manier wij proberen om dat 'goed voelen' te bereiken is zowel voor haarzelf, als voor ons als ouders, een ware zoektocht. Maar aan de hand van verschillende hulpmiddelen slagen wij er steeds meer in wat spanningen, moeilijkheden en rusteloosheid tot een minimum te beperken.

Zowel in mijn job als in mijn omgeving merk ik dat verschillende kinderen, jongeren, en zelfs volwassenen last ondervinden door overprikkeling. Ik merk dat wij heus niet de enige ouders zijn die op zoek gaan naar manieren om rust te creëren voor onze oogappels! Daarom ging ik kritisch op zoek naar goede hulpmiddelen, tools, aangepaste kledij, enzovoort.
De aangeboden artikelen worden constant geëvalueerd en getest door de strenge jury, zijnde onze eigen kinderen.
Op mijn blog deel ik geregeld onze ervaringen met jullie. Wij staan dan ook volledig open voor het ontvangen van jullie persoonlijke bevindingen! Elk kind is anders , ... maar minstens even belangrijk !

Door én voor mijn dochter besloot ik deze toch wel bijzondere stap te zetten en het project 'Hoofdjevol' op te starten !
Ik hoop dan ook oprecht dat ik jullie, mama's, papa's, broers, zussen, oma's, opa's, leerkrachten, hulpverleners, enz. kan helpen in de zoektocht naar rustcreatie voor kinderen. Ik sta open voor al jullie vragen en bemerkingen en nodig jullie van harte uit om eens te neuzen in mijn webwinkel!

Ik studeerde in 2007 af als bachelor in het Maatschappelijk Werk.
Ik volgde de opleiding "eerste hulp bij volle hoofden" van Els Lambrecht (De talententuin)
Ik ben volop zelf aan het opvoeden en kan mezelf ook een 'ervaringsdeskundige' noemen wat volle hoofdjes betreft.
Daarnaast volgde ik allerlei vormingen over hoogsensitiviteit, autisme, emotieregulering, ...  en wil ik mij ook blijvend bijscholen in dergerlijke thema's.
Ik heb de waarheid omtrent 'opvoeden' niet in pacht. Ik doe het zeker niet perfect en struggle ook nog vaak. Ik probeer, ik maak fouten en ik behaal doelen. Ik wil wel graag kinderen handvaten en tips aanreiken bij het opgroeien, en ouders ondersteunen bij het opvoeden.

Ik wil mij onderscheiden in het aanspreekbaar zijn! Op een laagdrempelige manier wil ik zoveel mogelijk twijfel weghalen en samen op zoek gaan naar wat onze kinderen kan helpen om dat 'volle hoofd' enigzins te verlichten!

 

Veel plezier en neem gerust contact op bij vragen!

Groetjes,

Josefien

 

 

 

© 2021 - 2024 Hoofdje Vol | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel