per pagina
Sorteer op
 • Draakje Vurig
  Draakje Vurig

  Een prentenboek vol passie en vuur, dat herkenbaar is voor alle wilskrachtige en toch zo gevoelige heethoofdjes. Geschikt voor 3-7 jaar.

  € 14,95
 • Draakje Vurig en de spiegel
  Draakje Vurig en de spiegel

  Draakje Vurig gaat winkelen, maar dat loopt wat uit de hand. Als hij weer thuis is, ziet hij in de spiegel een dom, lelijk monster. Gelukkig heeft zijn moeder een andere spiegel...

  € 14,95
 • Draakje Vurig op school
  Draakje Vurig op school

  Draakje Vurig vindt het best leuk op school, waar hij erg zijn best doet. Maar soms gebeurt er wel erg veel om hem heen en slaat ineens de vlam in de pan!

  € 14,95
 • Draakje Vurig en het vuur
  Draakje Vurig en het vuur

  De vriendjes van Draakje willen niet met hem spelen omdat ze bang zijn dat hij boos wordt en vuur gaat spuwen. Draakje baalt van die stomme vlammen. Gelukkig laat zijn familie hem zien dat hij ook blij mag zijn met zijn vuur. In…

  € 14,95
 • Slaapklets - deel 1
  Slaapklets - deel 1

  Slaapklets is een dagboek voor klein en groot om voor het slapen gaan nog even de dag door te nemen.

  € 14,95
 • Relaxklets
  Relaxklets

  Samen ontspannen met yoga-oefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen (2-99+).

  € 14,95
 • Kletsboek
  Kletsboek

  Kind en ouder ‘werken’ samen in het boek en dat zorgt voor veel plezier en leuke gesprekken.

  € 13,95
 • Slaapklets voor kleuters - deel 1
  Slaapklets voor kleuters - deel 1

  Dagboek voor het slapengaan (4-7 jaar).

  € 14,95
 • Emotieklets
  Emotieklets

  Kind en ouder of begeleider gaan samen aan de slag. Het boek Emotieklets is een hulpmiddel om op een ontspannen manier te praten over emoties en plannetjes te maken om beter met al die emoties om te gaan.

  € 18,95
 • Luce straalt weer
  Luce straalt weer

  Vuurvliegje Luce heeft iets bijzonders: ze geeft licht als ze enthousiast is. Als ze na de vakantie weer naar school mag, straalt ze. Luce heeft zin in alle nieuwe dingen. Maar na een poosje schijnt haar lichtje steeds minder fel.…

  € 14,95
 • Fenne en het danskamp
  Fenne en het danskamp

  Fenne is dol op dansen. Ze vindt het geweldig dat haar dansgroep mag meedoen aan een belangrijke wedstrijd. Maar als ze hoort dat er ook een danskamp aan vastzit, is ze een stuk minder blij. Ze houdt er niet van om ergens anders…

  € 14,95
 • Ridder Zeldenmoed
  Ridder Zeldenmoed

  Ridder Zeldenmoed - Voor iedereen die dapper genoeg is om zichzelf te zijn

  De gevoelige Tristan wil niets liever dan ridder worden. Daarom is hij page - oftewel leerlingridder- op het kasteel van zijn oom Lodewijk. Samen met zijn…

  € 14,95
  1 - 12 van 22 resultaten
 • 1
 • 2

Boeken

Kinderboeken

Wie herinnert zich nog de momenten waarop hij of zij samen met zijn mama, papa, grote broer, zus,... op een knus plekje samen zat om in een boekje te lezen. De (voor)leesmomenten zijn later niet alleen leuke herinneringen, maar ook nog eens erg belangrijk in de ontwikkeling van jouw kind.

Samen boeken lezen bevordert de taalontwikkeling van jouw peuter en kleuter. Een boekje lezen kan ook een moment zijn om rust te creëren. Soms kan het leuk of bevorderlijk zijn om het (voor)lezen op te nemen in het slaapritueel. Samen nog een boekje lezen voor het slapengaan is duidelijk voor uw kind en zorgt voor rust in het hoofdje.
Als uw kind het gewoon is om in boekjes te kijken / lezen zorgt dit ervoor dat het later ook sneller een boek bij de hand zal nemen.

Onze boeken die we aanbieden zijn vooral gericht op de thema's: emoties, volle hoofdjes, adhd, autisme, hsp,... . Soms is het fijn dat uw kind zichzelf kan herkennen in de held van het boekje.
Ik ben erg fan van de boekjes van "Draakje Vurig". Ze zijn niet alleen zeer spiegelend voor uw kind, maar er staan ook veel nuttige tips in voor u als ouder.

Ook de boeken van 'gezinnig' zijn leuk om verbindend te gaan werken met uw kind. Een leuk moment tussen kind , grootouder, leerkracht of begeleider. Het creërt ruimte om over gevoelens te spreken en om elkaar zo beter te leren begrijpen.

Informatieve boeken

De informatieve boeken zijn gericht naar ouders, oudere kinderen of professionelen. Deze boeken gaan over verschillende onderwerpen, allen passend in het thema 'volle hoofdjes'.

 

Zie ook blog: "Voorlezen als rustmoment"

 

 

Hoofdjevol is een Nederlandstalige site en richt zich daardoor voornamelijk naar België (Vlaanderen) en Nederland.

Wij bieden kwalitatieve hulpmiddelen aan voor (hoog)gevoelige kinderen (HSP / HSK), kinderen met ADD, ADHD of autisme (ASS).

© 2021 - 2024 Hoofdje Vol | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel